Mijn favorieten

Koopwoningen wederom schaarser dan vorig kwartaal

Ook aan het einde van 2017 onderzocht WK makelaars net als in de voorgaande kwartelen de NVM cijfers van twee grote plaatsen in de Haarlemmermeer (Hoofddorp en Nieuw-Vennep) en vergeleek deze met Haarlem en Amsterdam.

In Hoofddorp kwamen dit kwartaal tot nu toe 10% meer woningen op de markt dan in Q3, maar het nieuwe aanbod in Nieuw-Vennep daalde met 29% spectaculair. De schaarste in Hoofddorp en vooral Nieuw-Vennep is dan ook verder toegenomen. Vrijstaande woningen vormen hier echter een uitzondering op.
De tabel laat de krapte-indicatoren en het percentage woningen dat boven de vraagprijs is verkocht zien. De krapte-indicator geeft het aantal woningen aan waaruit een potentiële koper kan kiezen. In een markt waar evenwicht is tussen vraag en aanbod staat de krapte-indicator op 7. Naarmate dat getal lager is spreekt men van schaarste.Het vierde kwartaal laat net als de voorgaande kwartalen zien dat het in Hoofddorp en Nieuw-Vennep nog steeds lastig is om een woning te kopen. Naar verwachting komen er begin 2018 meer woningen in verkoop dan in de maand december en ook de stijging van het aantal verkochte nieuwbouw woningen in Hoofddorp zal het aanbod bestaande bouw in het eerste en tweede kwartaal van 2018 doen stijgen.
Door de toenemende schaarste heeft een aspirant-koper steeds minder tijd om te beslissen en kunnen kleine verschillen in voorwaarden bij een uitgebracht bod het verschil maken. De risico’s die particulieren nemen zijn soms echter onverantwoord groot. Het team van NVM kantoor WK makelaars heeft veel ervaring met aankoop en verkoop van huizen en appartementen in de regio. In een vrijblijvend gesprek adviseren zij potentiële kopers en verkopers graag welke aanpak het beste bij hun situatie past.

wkmakelaars.nl | info@wkmakelaars.nl | 023-2052143