Mijn favorieten

De Ideale Koper

HCNieuws 29 december 2016

Als gevolg van de krapte op de woningmarkt is het aantal kijkers bij nieuw aanbod groot. Dat is op zich een luxe voor de verkoper, maar hoe ga je hier het beste mee om?
Er zijn verschillende strategieën uiteenlopend van verkoop voor de markt uit tot meerdere “Open Huis” momenten. De juiste aanpak is situatie afhankelijk en moet vooraf goed met de verkoper worden afgestemd.
Het “Open Huis” is een populaire aanpak omdat deze weinig tijd vraagt. De ervaring is dat kijkers de laagdrempeligheid van de vrije inloop prettig vinden. Echter bij een grote opkomst bekruipt ze het gevoel als klapvee door het huis gejaagd te worden en is er nauwelijks kans om vragen te stellen. Omgekeerd is er weinig gelegenheid om in gesprek te raken met de kijkers. Gelukkig zijn er alternatieve manieren om hier een gezonde balans in te vinden.
Als biedingssysteem wordt bij veel animo steeds vaker gekozen voor een inschrijving. Voor alle partijen een eerlijke methode om kandidaat kopers te bewegen tot het maximale te gaan. Maar hoe selecteer je nu de beste kandidaat? Veel verkopers laten zich voornamelijk leiden door de hoogte van het bod en de oplevertermijn. Ze kunnen vaak ook niet anders, want meer informatie over de bieder is er niet. Hierdoor blijkt helaas regelmatig dat de gekozen partij niet de beste is.
Door in het voortraject alle kijkers goed te registreren en ook gelegenheid te creëren om over en weer informatie te vergaren is niet alleen de kans op goede biedingen groter, maar kan de koper ook zorgvuldiger gekozen worden. Hierdoor is de kans aanzienlijk kleiner dat een koper gekozen wordt die vroegtijdig afhaakt of het financieel niet rond krijgt.
Kortom een doordachte aanpak van het verkoop proces maakt echt het verschil. Bij het NVM kantoor WK makelaars in Hoofddorp hebben Kim Roosloot en Wietse Dantuma hier een duidelijke visie op. In een vrijblijvend gesprek vertellen zij u graag over de gang van zaken die tot hun succesformule leidt.
wkmakelaars.nl info@wkmakelaars.nl
023-2052143