Mijn favorieten

Taxatie

Of het nu gaat om aankoop, verkoop of verbouwing; het taxeren van huizen en appartementen vormt nog steeds een belangrijke schakel bij de financiering er van.
Ook in geval van een nalatenschap, echtscheiding, een geschil met de belastingdienst of een onteigeningssituatie is een taxatierapport een belangrijk instrument. Onze jarenlange ervaring stelt ons in staat om een heldere en goed onderbouwde waarde rapportage te maken.
Wij zijn beiden registermakelaar/taxateur en aangesloten bij de NVM, Vastgoedcert, NWWI en NRVT. Dit zijn momenteel de meest toonaangevende organisaties die de kwaliteit van de taxateur garanderen en waarborgen.
 

De waarde van een woning vaststellen

Taxeren is vak op zich. Niet één woning is hetzelfde en je moet altijd alert zijn op bijzondere juridische en bouwkundige aspecten. Ook is gedegen kennis van de omgeving een must om te kunnen anticiperen op toekomstige ontwikkelingen.
Er zijn twee verschillende taxatierapporten:
 

Een niet gevalideerd taxatierapport

De eisen die gesteld worden aan een taxatierapport, kunnen per bank of hypotheekverstrekker verschillen. Het is niet altijd noodzakelijk om het rapport te laten toetsen door het NWWI of Taxateursunie. In bepaalde gevallen volstaat een niet gevalideerd taxatierapport en dat scheelt in de kosten. Bij twijfel kun je altijd contact met ons opnemen.

Een gevalideerd taxatierapport

Een gevalideerd taxatierapport wil zeggen dat de taxateur en  het opgestelde rapport worden gecontroleerd aan de hand van de strenge kwaliteitseisen van de brancheorganisaties, het NHG en de hypotheekverstrekkers. Op NWWI.nl kan direct een gevalideerd rapport worden aangevraagd.
 

Meer weten?

Afhankelijk van het doel van de taxatie geven wij je advies over wat voor jou het beste past. Wil je meer weten over wat wij voor jou kunnen doen of wat de tarieven zijn? Neem dan direct en geheel vrijblijvend contact met ons op via telefoonnummer 023-20 52 143.
Wij zijn dé experts in de regio Haarlem, Heemstede, Hoofddorp, Nieuw Vennep, Vijfhuizen en de omliggende plaatsen en we helpen je graag verder. 

Via onderstaande knop kun je direct een gevalideerd rapport aanvragen:  
Wil je meer informatie?  Mail of bel ons:

 De belknop werkt alleen vanaf een mobiele telefoon