Mijn favorieten

Welke wijk is populair?

Ook het tweede kwartaal van 2019 is de krapte op de woningmarkt in Hoofddorp en Nieuw-Vennep nog steeds ongekend en is er beduidend minder keuze dan in plaatsen als Haarlem en Amsterdam. Maar welke wijken en woningen zijn dan populair? En welke prijsklasse vindt men interessant? WK makelaars onderzocht het en bracht het in kaart.
Populariteit wijken in Hoofddorp

Populariteit wijken in Nieuw-Vennep


Uit de cijfers blijkt dat in Hoofddorp de wijken Toolenburg en Floriande-West het meest populair zijn. Men zoekt daar vooral naar tussenwoningen van 100m2 tot 125m2 in de prijsbandbreedte 275-350 duizend Euro. In Nieuw-Vennep is Getsewoud erg populair en dan vooral het zuidelijke gedeelte. Nieuw-Vennep Oost is het minst populair bij de actieve zoekers. Er wordt vooral gezocht naar woningen van 100m2 tot 150m2 in de prijsbandbreedte 275 tot 375 duizend Euro. Naast tussenwoningen wordt er veel gezocht naar vrijstaande varianten.

Zowel een woning kopen als verkopen vergt een goede analyse van de markt. Aspirant kopers gaan er vaak vanuit dat ze moeten overbieden. Zet je je woning te duur in de markt dan schrikt dat kijkers af, want die denken dat er geen onderhandelingsruimte is. Veel makelaars zetten in op een open huis. Ideaal zou je denken, even in een paar uurtjes tientallen kijkers ontvangen, de druk opvoeren en dan de hoge biedingen afwachten. Maar wie zijn er dan allemaal geweest? Wat weet de makelaar van die kijkers? En wat als het gros aan het einde van de dag komt? Beter is meer tijd uittrekken voor bezichtigingen en kijkers individueel rondleiden en informeren.

Bij aankoop speelt vertrouwen een grote rol en is duidelijkheid geven over je situatie belangrijk. Als de indruk ontstaat dat je op meerdere woningen tegelijk aan het bieden bent, of je hebt je financieringsmogelijkheden niet goed onderzocht, dan val je af. Een aankoopmakelaar weet precies welke route te bewandelen en hoe je de verkopende partij moet informeren. Ook de volgorde van zetten in het proces, de voorwaarden, wel of geen bouwtechnische keuring zijn onderdeel van een tactisch goede aankoopstrategie. Onderschat ook de inspectie van de woning bij overdracht niet! Iets wat kopers slechts enkele keren in hun leven doen en voor de makelaar dagelijkse kost is.

Het team van NVM kantoor WK makelaars heeft veel ervaring met aankoop en verkoop van huizen en appartementen in de regio en werkt op “No Cure, No Pay” basis. Op wkmakelaars.nl is een goed track record te vinden van de inmiddels gerealiseerde transacties. In een vrijblijvend gesprek adviseren zij potentiële kopers en verkopers graag welke aanpak het beste bij hun situatie past.
wkmakelaars.nl | info@wkmakelaars.nl | 023-2052143